Știri

Firmele, obligate să protejeze datele personale ale românilor.
07.11.2017 13:21

Datele noastre personale vor fi păstrate în condiţii mai sigure. Un nou regulament european îi obliga pe toţi cei care au astfel de informaţii să ceară un acord explicit, pentru prelucrarea datelor clienţilor, nu bifarea unei simple căsuţe, că acum.

 

Nume, CNP, număr de telefon şi adresa. Sunt date personale pe care le lăsăm când mergem la bancă, la un hotel sau chiar la cumpărături. 70% dintre europeni spun că vor să fie anunţaţi şi să îşi dea acordul înainte ca datele lor să fie folosite.

 

Peste jumătate de an, această solicitare devine o obligaţie, conform unui nou regulament european, cu valoare de lege, după ce mulţi utilizatori s-au plâns că li s-a făcut un profil virtual şi au fost bombardaţi de mesaje publicitare sau chiar le-a fost furată identitatea pentru fraude.

 

Andreea Vlănţoiu, Data Protection Officer: “Punctul de vedere al utilizatorului trebuie dat printr-o acţiune clară şi afirmativa, deci adio căsuţe prebifate. Oferirea unui serviciu nu va mai putea fi condiţionată de oferirea consimţământului”.

Orice instituţie care prelucrează la scară largă informaţii personale trebuie să aibă un nou angajat care se ocupă de ele: responsabilul cu protecţia datelor. În plus, trebuie să ştie foarte clar ce date colectează, pentru cât timp, cine are acces la ele, iar asta înseamnă şi programe informatice în plus.

Sursa:http://stirileprotv.ro/ilikeit/smart-things/firmele-obligate-sa-protejeze-datele-personale-ale-romanilor-amenzile-sunt-uriase.html

Vissza