Știri

Consumabile compatibile - Calitate vs. pret
23.09.2013

Fara prea multe povesti de introducere, direct la obiect.

 

Daca nu fiecare are acasa o imprimanta, la serviciu sigur exista una sau mai multe poate si un copiator.

Toate aceste echipamente au nevoie de consumabile.  Originale (OEM) sau compatibile. Diferenta principala intre acestea este producatorul.

Consumabilele originale sunt produse de catre fabricantul echipamentului respectiv: HP, Canon, Xerox, Ricoh etc.

Consumabilele compatibile sunt produse catre tot felul de fabrici din lumea intreaga care respecta mai mult sau mai putin reteta tonerului sau a cernelii, calitatea pieselor componente, duritatea carcasei cartusului.

 

Daca pretul unui consumabil original este aproape uniform, cu mici variatii intre o firma sau alta, avand intocmai si intotdeauna aceleasi caracteristici nu la fel se intampla cu consumabilele compatibile.

 

Pana acum am vazut o multime de producatori si marci de cartuse compatibile. Orink, Certo, Manutech, Sky, Katun, Print Rite, Printek, IT Image, Amteq, Retech sunt numai cateva din cele de care imi aduc aminte.

 

Criteriul de alegere a unui cartus compatibil nu trebuie sa fie pretul. Riscati sa cumparati ieftin un produs de calitate jalnica.

 

Pe ambalajul cartusului trebuie sa fie inscriptionate codul cartusului, modele de echipamente in care functioneaza, conditiile de microclimat in care sa fie depozitate, conditiile de garantie si cel mai important CERTIFICARILE !!!

 

Toate cartusele compatibile comercializate de Sert IT sunt certificate CE, REACH, RoHS, STMC, ISO 9001 si ISO 14001.

 

Un cartus compatibil ieftin nu va oferi niciodata calitatea unui print sau a unei copii perfecte.

Nu exista ieftin si bun, doar dorinta de a cheltui cat mai putin pe o marfa de calitate proasta. 

 

Vissza