`

Certificat

SSL Certificate

Număr vizitatori

0
1
4
2
4
4
0
Blog

Cartuse pentru imprimante. Originale, compatibile, remanufacturate sau incarcate

21.12.2020 10:37
Cartuse pentru imprimante. Originale, compatibile, remanufacturate sau incarcate

Se discuta foarte mult despre calitate si fiabilitatea cartuselor compatibile.

Cartusele toner, tipuri si denumiri.

Un cartuș original este fabricat de aceeași marcă care a făcut imprimanta dvs. de exemplu un cartuș original pentru o imprimantă HP este fabricat de HP.

Un cartuș compatibil este un cartuș fabricat de o altă companie pentru imprimanta dvs. de exemplu un cartuș pentru o imprimantă HP, dar nu fabricat de HP.

Cartusele remanufacturate sunt cartușe originale care au fost utilizate o dată, returnate, curățate, cu toate piesele de uzura înlocuite și apoi reumplute cu toner.

Cartusele refilate sunt cartușe originale sau compatibile, care au fost utilizate o dată, returnate, curățate, golite de tonerul rezidual și reumplute. Nu se schimba componente.

Cartușele originale sunt un monopol al producătorilor. Datorită costurilor de cercetare și dezvoltare, producătorii trebuie să-și obtina banii înapoi cumva, ceea ce duce la prețuri ridicate ale consumabilului odată ce un client s-a angajat sa achizitioneze o imprimantă.

De ce există o diferență atât de mare de preț?

Cartusele compatibile nu au astfel de cheltuieli generale, deci pot fi comercializate la prețuri mult mai mici atunci când sunt produse în masă.Aveți grijă, totuși, nu este dificil să găsiți compatibile sub-standard la prețuri ridicol de mici, așa că asigurați-vă întotdeauna că veti cumpăra numai de pe site-uri, cu politici de returnare și garanții.

Vor afecta cartusele compatibile garantia imprimantei?

Există foarte puține moduri, extrem de rare, în care un cartuș compatibil poate defecta o imprimantă dar furnizorii „legitimi” garantează performanța aparatului dvs. în caz de defecțiune a cartușului.

Un producător are obligația legală de a oferi o garanție de cel putin 1 an pentru produsele electrice si electronice si nu pot avea condiții anticoncurențiale. Furnizorul trebuie să demonstreze că cartușele compatibile au cauzat defecțiunea imprimantei. Nu pot spune doar „ați folosit un dispozitiv compatibil, nu vă ajutăm”. Citiți garanția cu atenție asupra detaliilor, probabil exista sub forma „garanției nu se aplică dacă daunele sunt cauzate de produse neoriginale”. Totusi sunt obligati sa execute reparatia imprimantei daca este prezentata cu cartusul original, chiar si gol.